Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsbergs nya ”oas”öppnades i går

Nu kan man både gå på vattnet och ta sig vatten över huvudet i Hallsberg. I går nyinvigdes lilla bassängen i Alléhallen. Kommunen har satsat 4,5 miljoner kronor på ombyggnaden.

Som guldkant på grå måndagstillvaro öppnades dörrarna till Hallsbergs nya ”oas” i går. Drygt ett år har gått sedan lilla bassängen i Alléhallen akut fick stängas för reparation.

Väl värt att vänta på

– Ibland får man vänta länge på det som är gott. Men det har varit väl värt att vänta på den här otroligt fina bassängen, sade miljö- och tekniknämndens ordförande Christina Johansson (S) vid invigningen.

Hon tackade särskilt badets enhetschef Urban Kapple. Han har med en dåres envishet legat på kommunledningen och framhävt fördelarna med att släppa till de pengar som behövdes för att få en ändamålsenlig bassäng för bad, simskola och behandling.

– Nu har vi en anläggning som inte bara är ett lyft för Hallsberg och Alléhallen, utan för många fler som är i behov av bassängträning och rehabilitering, sade Christina Johansson.

Höj- och sänkbart golv

Den ombyggda bassängen har höj- och sänkbart golv. En digital tavla på väggen visar djupet. Den stora skaran inbjudna till invigningen fick beskåda hur tekniken fungerar.

När golvet var så gott som uppe vid ytan kunde kommunalrådet Thomas Doxryd (S) behändigt promenera ut ”på vattnet” och klippa det blågula bandet över bassängen. Ja, han fick förstås dra av sig skor och strumpor först.

”Fantastisk bassäng”

– En fantastisk bassäng, sade Doxryd.

Även Lions club Hallsberg deltog i ceremonin. President Gunnar Svedlund överlämnade en defibrillator till personalen på Alléhallen. Hjärtstartaren är en trygghet att ha och kan rädda liv.

Defibrillator

– Det här är den femte arbetsplatsen i länet som utrustas med defibrillator. Så Hallsberg ligger väl framme, sade Svedlund.

Det är Civilförsvars-förbundet som distribuerar utrustningen. Den lokala föreningen kommer att ombesörja utbildningen av personalen i Alléhallen, kunde förre räddnings-chefen Ingvar Eriksson berätta.