Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsbergs resultat ger hopp om infriat vallöfte

Det är kul att det går bra för Hallsbergs Kommuns budget som vi kunde läsa i lördagens allehanda, då vore det på sin plats att Socialdemokraterna med Magnus Andersson i spetsen infriar sina vallöften med att slopa delade turer för personalen inom Äldreomsorgen.

Personalen har de senaste åren fått sina fasta scheman ändrade till så kallade önskescheman/hälsoscheman/påverkningsbarascheman eller vad det nu ska kallas. Det innebär att schemat ska ändras inför varje ny schemaperiod som kan vara från 4-6 veckor, och även fast personalen lägger schema efter verksamhetens behov så ändras schemat utan att personalen blir tillfrågad.

Det blir svårt att planera sin framtida lediga tid då man aldrig kan vara säker på när man är ledig. Visst men semester kan man ju alltid ta och då dras det en kvot på 7.23 tim för varje arbetsdag så det innebär att en arbetsdag som är på 8,5 tim gör att man blir skyldig 1,07 tim som måste arbetas igen en annan dag. Likadant var det med Hallsbergdagen som personalen fick på grund av corona då drogs det 8 tim för en dag och den dagen fick endast tas ut på en vardag då det inte krävdes nån ersättare så den dagen var personalen tvungen att antingen kompa 0,5 tim eller jobba igen en annan dag.

Sedan Magnus Andersson blev kommunalråd verkar han ha glömt arbetarna som han tidigare var ombud för som facklig företrädare.

”Ilsken omvårdnadspersonal”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel