Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsbergslärare nominerade till Guldäpplet

Veronie Lejonord, förstelärare på Stocksäterskolan, och Hanna Henriksen, förstelärare på Långängskolan, är nominerade till lärarstipendiet Guldäpplet.

Veronie Lejoord nomineras bland annat för sitt arbete med att utveckla elevernas klassblogg, och Hanna Henriksen nomineras bland annat för att hon i sitt arbete med eleverna ständig prövar nya grepp med digitala verktyg. Det skriver Peter Becker, ordförande Stiftelsen DIU och Guldäpplets jury i ett pressmeddelande.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. I år är det dryga 80 lärare som har nominerats av kollegor och skolledare. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.