Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsa och praliner i fokus

Hälsa och choklad går hand i hand i Nora.– Det är bra med folk här och bra stämning. Det känns väldigt lyckat, säger Ingela Svedbro, Nora chokladskola.

Eftersom många av deltagarna i Noras kvinnliga nätverk Q Nora har hälsoinriktning föddes idén att arrangera en hälsomässa, berättar Lena Bjärmark.

I går genomfördes Hälsomässan på Stadshotellet för fjärde gången, samtidigt som Chokladgästabud arrangerades i församlingshemmet.

– Vi skulle kunna utvidga mässan väldigt mycket men då måste vi byta lokaler och det vill vi inte, konstaterar Marina Flodman från Hälsomässans arbetsgrupp.

Tanken är att gynna de lokala företagen och locka folk till Nora, berättar arrangörerna.

Bland Hälsomässans utställare finns representanter både från den traditionella sjukvården och från de mer alternativa vägarna till välmående.

– Vi försöker ha med olika tänk. Exempelvis har vi läkare, apoteket, folktandvården, akupunktur, yoga och healing, säger Lena.

Hon berättar att många deltagare har hittat nya samarbetspartners tack vare tidigare års mässor.

– Det här är den bästa av alla mässor, säger utställare Tina Rose från Hällefors, som sysslar med ”mental styling”.

Hälsomässan och Chokladgästabud

29 utställare fanns med på Hälsomässan på Stadshotellet och nio utställare deltog på Chokladgästabud i församlingshemmet.

Dessutom anordnades tolv föreläsningar och sex workshops under dagen på hälsotemat.

För fjärde året anordnades mässorna tillsammans.

Arrangörer var Q Nora samt Nora Chokladskola.