Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsans stig i Askersund invigs på onsdag

Askersund har fått en egen Hälsans stig. På onsdagkväll kommer den fyra kilometer långa stigen att invigas.

Annons

Sedan en tid tillbaka har Askersunds kommun tillsammans med Riksförbundet Hjärtlung arbetat fram en Hälsans stig i Askersund. Stigen är fyra kilometer lång. Vid varje kilometermarkering finns det en skylt och under stigen finns det två större skyltar med kartor. Dessa två skyltar finns vid Borgmästareholmsbron och vid Solberga IP.

Hälsans stig finns idag i elva länder. I Sverige finns stigen på cirka 130 platser och det är Riksförbundet Hjärtlung som ansvarar för konceptet. Tanken är att stigen ska locka kommuninvånarna att gå promenader och på så sätt förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

På onsdag kväll klockan 18 kommer Hälsans stig i Askersund att invigas och avbockas. Invigningen äger rum vid brofästet till Borgmästareholmen. Efter invigningen finns det en tipspromenad längs med stigen.