Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby bjöd på utklassning – Stockholmslagen en skräck för ÖSK

ÖSK blev fullständigt överkört av Hammarby som vann med 3-0 i måndagskvällens allsvenska möte inför 8407 åskådare.

Bara en dryg timme före matchen sipprade, de hittills obekräftade, uppgifterna ut om att Axel Kjäll tar över som ny huvudtränare i ÖSK nästa år.

Om det störde Alexander Axén och hans mannar är oklart, men ÖSK svarade för en svag insats inför storpubliken på Behrn arena.

Och inför ögonen på förre ÖSK-tränaren Sixten Boström, som var på tillfälligt besök på sin gamla hemmaarena, fick hemmalaget sämsta tänkbara start när Björn Paulsen nickade in 1–0 till Hammarby på en hörna slagen av Arnór Smarason redan i den åttonde minuten. Oscar Jansson i målet var chanslös.

ÖSK hade svårt att få till några riktigt heta avslut och Hammarbys målvakt Johan Wiland hade en lugn första halvlek. Hetast blev det när Brendan Hines-Ike försökte sig på en bicykleta men istället träffade försvararen Mads Fenger Nielsen i ansiktet vilket renderade ÖSK-amerikanen ett gult kort.

I andra halvleken fortsatte Hammarby att trumma på, anförda av BK Forwardsonen Jiloan Hamad som uppenbarligen trivdes med att vara tillbaka i hemstaden Örebro.

2-0 kom i den 56:e minuten genom nyförvärvet Sander Svendsen som gjorde sitt första mål i Hammarbytröjan, framspelad av ett annat anfallsförvärv, Muamer Tankovic.

Inhopparen Pa Dibba hade bara varit på planen i tre minuter då han prickade in 3-0 sedan ÖSK-försvaret inte alls hängt med i svängarna. Oscar Jansson var på bollen men kunde inte rädda.

ÖSK lyckades aldrig forcera det täta Bajen-försvaret och gästerna kunde ta en komfortabel trepoängare som tar Hammarby förbi ÖSK i tabellen.

ÖSK trivs uppenbarligen inte mot Stockholmslagen. Totalt har ÖSK tagit noll poäng på fyra matcher mot Hammarby, Djurgården och AIK, och med den totala målskillnaden 1–11. Av de senaste elva allsvenska matcherna har ÖSK förlorat två – båda mot Hammarby.

LÄS MER: (+) Axel Kjäll pekas ut som ny ÖSK-tränare: "Jag har läst det också..."

LÄS MER: (+) Brändhs krönika: Tog hand om Sveriges värsta våldtäktsman – nu mogen att leda ÖSK