Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarström klar för Algarve

Kif Örebros målvakt Kristin Hammarström är uttagen i den landslagstrupp som reser ner till Algarve för att slipa formen inför det fortsatta VM-kvalet.
– Ett bra kvitto för mig, säger hon.

Det var väl ingen jätteskräll att Kristin Hammarström blev uttgagen i Thomas Dennerbys landslagstrupp.

– Men det är förstås alltid kul att få representera Sverige. Det är en rolig cup med bra motstånd, bra planer och bra hotell. Sen är det ju förstås lite annat väder än här i Sverige, ler Kristin.

Det är tredje gången som hon åker ner till Algarve Cup. Cupen spelas 24 februari till 4 mars i år.

Räknade du kallt med att bli uttagen?

– Nej, det gjorde jag inte. Men eftersom jag var med nu i slutet av året så hoppades jag väl lite på det.

Moståndet i årets upplaga i Algarve Cup heter USA, Island - och Norge.

– Det kommer att bli några riktigt tuffa matcher. Och Norge är revanschsugna från kvartsfinalen i EM nu senast. Men matcherna kommer att bli bra värdemätare inför VM-kvalet.

Det är ett VM-kval som Sverige har inlett övertygande: Tre matcher, tre segrar. Men om Sverige vinner sin grupp är man ändå inte direktkvalificerade, då väntar play off mot en annan gruppsegrare.

"Goda chanser"– Men jag tror ändå vi har goda chanser att ta oss till VM, säger Hammarström.

20-mannatrupp

Det är en 20-manntrupp som reser ner till den portugisiska solkusten. Förutom Kristin Hammarström har förbundskaptenen Thomas Dennerby, inte helt oväntat, tagit ut Hedvig Lindahl på målvaktssidan.

Gå runt på spelare

Kopparbergs/Göteborgs-målvakten har under de senaste året varit förstakeeper i landslaget, men enligt Dennerby har Kristin Hammarström goda spelchanser i Algarve.

– Vi kommer som vanligt att gå runt på alla spelare i truppen. Vi vill såklart vinna varje match vi spelar, men så här tidigt på säsongen sprider vi på belastningen. Det är det bästa både för klubbarna och landslaget, säger han i ett pressmeddelande på förbundets hemsida.