Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamnscenen ska in i planen

Scenen i hamnen lär stå kvar, om kommunens tjänstemän får som de vill. En ny detaljplan för området, där scenen finns med, är på väg att tas fram.

Sedan en fastighetsägare i hamnområdet överklagat bygglovet för scenen upphävde länsstyrelsen för drygt ett år sedan detta med motiveringen att scenen inte finns med detaljplanen. Detta har NA tidigare berättat om.

Ärendet togs upp i byggnadsnämnden, som gav ett tillfälligt bygglov under tiden ärendet utreddes. Vid det senaste byggnadsnämndssammanträdet förlängdes det tidsbegränsade bygglovet ytterligare fram till sista december i år, eftersom frågan fortfarande är under utredning.

Kjell Hedenström, teknisk chef i Askersunds kommun, förklarar att en ny detaljplan nu är på gång. I den ska scenen som den står nu finnas inritad och beskriven i text, för att klart och tydligt kunna motivera dess existens.

– Det har väl tagit lite väl lång tid, erkänner han.

– Men vi jobbar med andra detaljplaner parallellt, och vi måste titta över helheten så att vi inte gör fel.

Planen är just nu på skisstadiet, och Kjell Hedenströms förhoppning är att ha ett konkret förslag framme till sommaren.