Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hampton klar - Eco väntar på tillståndet

Pierre Hampton är överens med Eco Örebro.Nu väntar klubben på att få övergången godkänd innan premiären.- Det blir en kamp mot klockan, säger ordföranden Stefan Johansson.

Örebroaren Pierre Hampton blir den sista pusselbiten in i Eco Örebros lagbygge inför den kommande ligasäsongen. Hampton, som har för avsikt att spela utomlands, har varit aktuell för Eco under en tid – men parterna var inte överens om utformningen av avtalet.

Men under tisdagen blev kontraktet klart – och det ger Hampton en möjlighet att bryta för utlandsspel.

- Vi har säkrat upp honom för en period och hoppas att han spelar för oss ett tag framöver. Jag vill inte gå in på exakta detaljer men han får möjligheten att lämna utomlands. Men båda parter är nöjda med lösningen, säger Stefan Johansson.

- Parallellt ger det oss också möjligheten att titta på ett par matcher för att se hur vi behöver stärka upp laget.

Eco möter Borås i premiären på torsdag. Men om Pierre Hampton, som lämnade Eco i oktober förra året, spelar redan då hänger på pappersexercisen.

- I och med att han spelade i England förra året måste den engelska klubben godkänna övergången. Vi har gått via det engelska förbundet för att få det fixat. Det kan gå på timmar men också ta längre tid. Men innan övergången är godkänd får han inte spela.

Vad har du för känsla?- Jag tror att han kan spela i premiären. Vi hoppas att det blir klart i morgon. Vi försöker påverka så mycket vi kan.

Stefan Johansson är mycket glad över att knyta upp Hampton till sin ligatrupp.

- Det är en kille som håller landslagsklass och som dessutom är örebroare. Det känns väldigt roligt.