Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är bäst i ÖSK

Med drygt halva säsongen spelad är Samuel Wowoah den mest lysande stjärnan i topplaget ÖSK – i alla fall enligt statistiken.

NA:s granskning av den allsvenska statistiken visar att Örebroklubbens dribblande vänsterback är bäste poänggörare i ÖSK. Dessutom är den 34-årige Lindesbergssonen allsvenskans bäste poängmakare bland försvararna.

Tränaren Sixten Boström, som under sin tid i klubben aldrig bytt ut eller petat Wowoah, funderar över om han är överraskad.

– Lite kanske. Jag kände inte till det men först och främst är det roligt att det är så. Men med tanke på hur vi spelar och hans bakgrund som anfallare så är det kanske inte så förvånande, säger han.

Din andre ytterback Patrik Anttonen, med samma offensiva bakgrund, är näst bäste poänggörare bland allsvenskans försvarare, har ni en unik spelidé där?

– Det finns inte så många riktigt offensiva backar i allsvenskan. Oftast har lagen en ytterback som följer med upp, inte två. Vi är kanske lite annorlunda i det avseendet. Det är inte heller många lag som spelar 4-3-3.

Wowoah och Anttonen utmärker sig i flera sammanhang i NA:s statistiska sammanställning. Exempelvis är de tia och tolva i seriens totala poängliga.

Men det finns också andra siffror som ÖSK-tränaren reagerar på i statistiken.

– Jag tycker att Alvbåges nio hållna nollor är väldigt positivt. Särskilt med tanke på det offensiva ytterbacksspelet. Det är ett kvitto på att vi ändå har ett bra försvar. En bra kombination helt enkelt.

Ökad målproduktionen

Förutom de individuella topparna i statistiken så är Boström mycket nöjd med utvecklingen kring lagets målskytte.

–Det har lossnat. Och det beror på en kombination av olika saker. Vi är ett mer matchförande lag i år. Sedan tränar vi mycket avslut. Tillslagstränaren Eija Feodoroff har också sin del i det.

–Det enda problemet är att vi fortfarande skjuter för sällan. I de matcher vi har haft 14-17 avslut så har vi också vunnit.

Källa: Svenska fotbollförbundet, se:

http://svenskfotboll.se/allsvenskan/statistikligor/