Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Örebros nya målvakt

Här är målvakten som ska ta Örebro Hockey mot elitserien.
Nicklas Dahlberg från Modo blir den första målvakten in i Örebros trupp.
– Nicklas är bäst när det gäller. Och det är viktigast för oss, säger Mikael Fahlander i Örebros sportråd.

Efter stjärnvärvningen Emil Kåberg kan NA nu avslöja att Örebro Hockey även gjort klart med två nya elitseriemeriterade spelare.

26-årige Modo-målvakten Nicklas Dahlberg och 20-årige Färjestadforwarden Henrik Björklund.

Dahlberg, som har fem elitseriesäsonger bakom sig i Skellefteå och senast i Modo, värvas efter bland annat rekommendationer från Örebrospelarna Christoffer Norgren och Conny Strömberg.

"Hög lägstanivå"– Norgren har spelat med Nicklas och rekommenderade honom starkt. Precis som Conny. Nicklas blir en urstark värvning med hög lägstanivå. Han är bäst när det gäller och det är viktigt för oss den här säsongen, säger Fahlander.

– Dessutom visade han i Skellefteå hur grym han kan vara. Han fick aldrig någon ärlig chans i Modo.

Som NA tidigare skrivit pratar Örebro fortfarande med Färjestads Andro Michel (senast i Bofors) och AIK:s Christopher Heino-Lindberg.

"Kan bli ett monster"Klar för Örebro blev på fredagen även Färjestadforwarden Henrik Björklund, som varit utlånad till Rögle den förra säsongen.

– Han ville till oss och det känns väldigt bra. I Henrik får vi en väldigt lovande rajtare som har storleken och som kan bli ett riktigt monster framöver. Han visade i Rögle att han kan göra en hel del poäng också, säger Fahlander.

Vancouver bestämmer värvningÖrebro Hockey är nu även nära att värva Frölundabacken Peter Andersson.

– Vi är i princip överens. Det enda som saknas är ett ja från Vancouver som Peter tillhör. Han sitter på ett treårskontrakt där och det är ganska kaxigt. Men vi har goda förhoppningar om att det ska lösas sig inom kort, säger Mikael Fahlander.

I och med de två senaste värvningarna har Örebro Hockey, som nådde kvalserien den gångna säsongen men siktar ännu högre den kommande, gjort klart med fem spelare.

Förutom ovan spelare spelar backarna Jens Skålberg, TPS Åbo, och Joel Johansson, Troja, i Örebro nästa säsong.