Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ÖSK:s nya anfallsvapen

På onsdagskvällen blev den 26-årige anfallaren Brunet Hay Pino från Panama klar för Örebro SK.

– Vi lånar honom säsongen ut, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Med Andreas Haddad skadad har ÖSK letat efter en ersättare på den centrala anfallspositionen.

Brunet Hay Pino reste i 14 timmar från Centralamerika och fick bara två dagar på sig att visa vad han går för.

Det räckte.

Bara några timmar före transferfönstrets stängning blev Brunet klar för ÖSK. Hans senaste klubbadress är AF Sporting San Miguelito som spelar i den panamanska högstaligan och han har den här säsongen gjort nio mål. Han har tidigare spelat i ligorna i Uruguay och Colombia, och även gjort två landskamper för Panama.

På onsdagens träning fick Brunet Hay Pinto överraskande konkurrens från en annan striker, 20-årige Eddie Hernández, som ingår i Honduras landslagstrupp.

Hernández var på väg till Örebro för ett par veckor sedan men hamnade istället i Danmark där han provspelade för SAS-ligeklubben Midtjylland.

Plötsligt dök den honduranske anfallaren upp på ÖSK-träningen på onsdagen.

– Vi fick möjlighet att med kort varsel plocka hit honom från Midtjylland. Vi ville titta på honom när han befann sig så pass nära, säger Lennart Sjögren.

Hernández presenterade sig direkt genom att skjuta sönder en ruta på en av logerna på Behrn arenas västra läktare.

Han verkar i alla fall ha löd i bössan?– Ja, så kan man se det. Skulle snarare säga att det var ett jäkla dåligt skott. Han spred bollar högt och lågt och det var bara en tidsfråga innan han träffade en ruta, säger Sjögren.

Hernándes fick heller inget kontrakt med ÖSK.