Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ÖSK:s senaste nyförvärv: "Känns som ett superspännande läge"

ÖSK förstärker – i ledarteamet.
Klubben anställer Johan Fallby som idrottspsykologisk rådgivare.
– Det känns som ett superspännande läge att komma in i ÖSK, säger Fallby.

Annons

ÖSK har startat allsvenskan bättre än på många år, ligger trea efter sex omgångar och är fortfarande obesegrat.

Nu väljer klubben att ta nästa steg i sin utveckling och inleder ett samarbete med Johan Fallby med fokus på prestationsutveckling.

- Det känns som ett superspännande läge att komma in i ÖSK och börja jobba med Axel (Kjäll) och hans team. ÖSK har något riktigt intressant och utvecklande på gång, de har en tydlig tanke med vad de vill bygga och ett tränarteam som har ett modernt tänk runt fotboll, lärande, utveckling och allt som hör därtill, säger Johan Fallby till ÖSK:s hemsida.

ÖSK:s vd Simon Åström förklarar för NA varför man gör den här satsningen.

– Det här är en dialog som jag och Axel Kjäll haft sedan förra sommaren när vi började bygga teamet. Den här kompetensen tycker Kjäll är viktig i ett team och det är helt i linje med vad vi vill utveckla. Fallby är en av de ledande inom sitt område, det är väl han och Daniel Ekvall som är de mest kända, säger Åström.

ÖSK har fört samtal med Fallby, som är bosatt i Stockholm, sedan årsskiftet och det har nu mynnat ut i ett samarbete som redan påbörjats.

– Han blir inte heltidsanställd men kommer hit veckovis. Det är det enda fotbollsuppdrag han har för närvarande och steg ett blir att han jobbar med tränarteamet, förklarar Åström upplägget.

Uppdraget är inte tidsatt men avsikten att samarbetet ska bli långsiktigt.

ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll är mycket nöjd med att få in Johan Fallby i teamet:

– För oss är en av de viktigaste delarna att bygga en kultur med ett starkt utvecklingsfokus. Vi ska hela tiden vilja utveckla oss själva och varandra, både som ledarteam och spelargrupp. Med Johan som resurs, en av Sveriges främsta, får vi in ytterligare en expertkompetens i vårt team. Vi har haft en lång dialog där vi känt på varandra och insett att vi har en samsyn kring många övergripande frågor, säger Kjäll till ÖSK:s hemsida.

Johan Fallby är en av Sveriges främsta experter inom ämnet idrottpsykologi och har bland annat varit idrottspsykolog för landslagen inom Svenska Fotbollsförbundet under tio år. De senaste tre åren har Fallby varit verksam i FC Köpenhamn, i såväl seniorverksamheten som akademien. Han har även arbetat med Djurgården och Halmstad BK tidigare.

Fallby har själv en idrottsbakgrund som landslagsspelare i bordtennis, i skuggan av Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson.

LÄS MER: (+) Omoh bakom grymmaste ÖSK-upphämtningen på 44 år: "En galen fotbollskväll"

(+) Wirström: ÖSK lurade oss igen – med en moral som inte kommit gratis

(+) Axel Kjälls tack till publiken: "Jag hoppas att de som var där förstår hur mycket de betydde"