Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev årets talang

I hård konkurrens utsågs Örebro Pistol- och sportskytteklubbs Pontus Schmidt till årets talang av sportjournalistenras klubb i Örebro län.
Nu är siktet inställt på ett OS- deltagande i framtiden.

– Den här sporten kan man hålla på med så länge man orkar träna. Så jag har några år på mig, säger han och skrattar.

NA träffar årets talang vid skyttebanan i Bettorp. Kalendern visar visserligen december men den nästan gröna gräsmattan gör att det snarare känns som vår i luften. För Pontus Schmidt spelar det ingen roll. Detta är hans andra hem och hit går han året om. I solsken, ösregn eller snöfall.

– Det blir väl 10-20 timmar i veckan. Nu när jag har jullov från skolan blir det ännu mer, säger Pontus.

För att bli årets talang gäller det att vara hängiven och målmedveten. Det finns få idrottare som de egenskaperna passar in bättre på än just Pontus Schmidt. Ska man beskriva framgångskonceptet för att bli en duktig pistolskytt är det ett ord som gäller: fokusering.

– Man hittar en egen zon där man stänger ute allt annat. För mig är det lite av en terapikänsla. Det gäller att lära sig att tänka på rätt saker. Om man till exempel ligger bra till i en tävling får man inte sväva iväg och tänka på att man håller på att vinna.

Läs hela reportager i tisdagens NA, papperstidningen!