Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir Holmbergs ersättare i ÖSK

Victor Sköld är av allt att döma näste spelare på väg in i ÖSK. Anfallaren från IFK Göteborg ersätter Kalle Holmberg, som lämnar för Norrköping.

Kalle Holmberg blir i dagarna klar för svenska mästarna Norrköping. Nu ska ÖSK har gjort klart med en ersättare, skriver GT.

Källor till NA bekräftar också att övergången i stort sett är klar.

Det är Victor Sköld, 26, som närmast kommer från IFK Göteborg.

Sköld har fått sparsamt med speltid i Göteborg och enligt GT ska han nu ha skrivit på ett kontrakt över två och ett halvt år med ÖSK.

IFK Göteborgs sportchef förnekar dock uppgifterna till GT.

– Inget är klart alls, säger han till tidningen.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark vill inte kommentera uppgifterna.

Victor Sköld har tidigare spelat i Åtvidaberg och Falkenberg. I den senare gjorde han sin bästa säsong 2013 då han gjorde 20 mål i superettan.

I år har han spelat i tolv matcher i IFK:s A-lag, men bara två i allsvenskan. Konkurrensen på anfallssidan i Blåvitt är tuff, med Tobias Hysén som ett självklart förstaval, och med Mikael Boman och Gustav Engvall slåss om den andra forwardplatsen. Sköld har därmed fått mycket begränsat med speltid.

26-åringen är en stark straffområdesspelare, ofta på rätt plats i boxen och med målnäsa. Har fortfarande en del att bevisa i allsvenskan. Gjorde åtta mål på 45 matcher i ligan för Åtvidaberg 2014-2015.

När ÖSK och Falkenberg spelade 1-1 två gånger i superettan 2013 gjorde Sköld ett av sina 20 mål i serien mot ÖSK, då han kvitterade på Behrn arena. De 20 målen gjorde honom till solklar skyttekung i superettan det året.