Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir Lindlövens nya tränare

Det blir en finsk touch över Lindlöven nästa säsong. Jussi Salo är mannen som ersätter Daniel Eriksson i tränarbåset.

Annons

Säsongsavslutningen blev en besvikelse för Lindlöven som inte lyckades ta sig till playoff till kvalserien till hockeyallsvenskan. Laget avslutade säsongen med två storförluster, först mot Mariestad med 8-1 och sedan 3-9 hemma mot Forshaga. Efteråt klev tränarparet Daniel Eriksson och Daniel Andmarken åt sidan.

På fredagen presenterade klubben sin nya tränare: Jussi Salo. Den 39-årige finländaren kommer närmast från tre år i division 2 där han tränat Boro/Vetlanda och dessutom ansvarat för Njudungsgymnasiets hockeyprofil. Salo har tidigare bland annat coachat norska elitserielaget Furuset och varit tränare i amerikanska juniorligan. På uppdrag av det finska ishockeyförbundet har han också jobbat för Finaldsn U17-lag.

- Med Jussi får vi en tränare som kommer driva, utveckla och kommunicera med spelarna så de är redo att ta nästa steg i hockeykarriären, hälsar sporgruppens Tomas Östlund, Johan Svensson och Johan Falck i ett pressmeddelande och tillägger:

-Vi får en tränare som vill vara med och utveckla föreningen. Jussi kommer träna A-laget, vara med Hockeygymnasiets verksamhet samt leda juniorlagets träningar två dagar i veckan.

Jussi Salo gjorde sig annars känd av en mindre smickrande anledning för ett par år sedan då han tvingades böta en månadslön efter att ha uttryckt sig kvinnoförnedrande i Boro/Vetlandas omklädningsrum.

Annons