Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han förlänger med ÖSK

Fystränaren Jimmy Högberg förlänger med ÖSK. Det nya kontraktet sträcker sig över 2017.– Den dynamik som finns i tränarteamet är unikt skulle jag vilja säga inom svensk fotboll, säger vd:n Simon Åström.

Högberg tog klivet över från Degerfors till ÖSK 2013. Och nu blir han alltså kvar över 2017.

– Det finns en klar tanke med att vi förlänger med Jimmy. Vi har ett långsiktigt tänk på hur vi kan utveckla klubben. Den dynamik som finns i tränarteamet är unikt inom svensk fotboll skulle jag vilja säga . Jimmy har en stor del i tränarteamet där han får ta stor del och ifrågasätta, vrida och vända i träningsplaneringen. Det är inte bara ett klassiskt fysperspektiv utan han har en stor påverkan i annat också. Jimmy jobbar med den fysiologiska delen som är en integrerad del i fotbollen. Han vågar prova nya grepp inom området, säger Åström.

Med Högbergs intåg har ÖSK inte blivit lika hårt drabbat av skador, menar Åström.

– Vi har ett mål att ha en så låg skadefrekvens som möjligt och där har klubben utvecklats mycket de sista åren sen Jimmy kom in. Vi har en låg skadefrekvens, i alla fall vad gäller skador man kan påverka, säger Åström.

Och Högberg själv är mycket belåten över att få vara kvar i ÖSK.

– Jag gillar arbetssättet vi har, hur vi försöker tänka och fatta beslut rätt för hur vi ska träna och planera. Jag känner att jag får ta utrymme och känner delaktighet. Vi är duktiga att jobba integrerat i alla delar tillsammans. Det är en helhet jag brinner för, säger han.

Högberg är anställd av ÖSK på halvtid. Resterande halva jobbar han för svenska fotbollsförbundet där han ansvarar för fysiologin på tränarutbildningarna på central nivå.