Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han går från ÖSK till Forward

ÖSK förlänger inte med ung försvarare.

20-årige Anton Westerlund får inget nytt kontrakt med ÖSK när hans avtal löper ut den 31 juli. 

- Vi har valt att inte förlänga hans avtal, bekräftar Magnus Sköldmark.

Anton Westerlund har Köping som moderklubb men värvades av ÖSK från Elfsborg sommaren 2012. Han kom till Örebro med 15 pojklandskamper på meritlistan. Redan samma höst fick han ta plats på bänken när ÖSK mötte Helsingborg borta i den allsvenska avslutningen.

Det blev ytterligare några matcher på bänken men steget till debut på planen infriades aldrig.

Efter årets försäsong blev han utlånad till BK Forward i division 1 som en del av det nya samarbetsavtalet mellan klubbarna. Där har han tagit plats i backlinjen under våren, oftast som högerback.

Det har han gjort så bra att han i dagarna tecknat ett avtal med Forward.

- Det stämmer. Jag har skrivit på för ett drygt år framåt, säger Anton Westerlund till NA.

Att det inte blir någon fortsättning i ÖSK kommer inte som någon större överraskning för 20-åringen.

- Det var väl ganska väntat med tanke på att jag inte spelat så mycket under mina år i klubben.

Flytten till Forward ser han som en möjlighet till nystart på karriären.

- Jag har fortfarande ambitionen att nå allsvenskan. Det ska bli kul att spela vidare i Forward. Det är ett steg tillbaka för att få speltid som jag hoppas ska leda till ett steg framåt och att jag kan utvecklas ännu mer, säger Anton Westerlund.

Under åren i ÖSK placerades han på en del olika platser på planen i U21-matcherna. Men efter flytten till Forward har det blivit mer permanent i backlinjen.

- Jag tycker det har gått ganska bra. Som högerback har jag fått följa med en hel del uppåt i plan också. Annars är jag rätt anpassningsbar. Bara jag får spela är jag nöjd, säger Anton Westerlund.