Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gör debut i ÖSK-truppen – uttagen mot Dalkurd

Artikel 2 av 14
ÖSK-Dalkurd 2018
Visa alla artiklar

Finska förvärvet Albin Granlund är för första gången uttagen i ÖSK-truppen till måndagens möte med Dalkurd.
Det avslöjade tränaren Axel Kjäll i NA:s livesändning från söndagens träning.
– Han har jobbat hårt med sin rehab och sett bra ut på träningarna så det är kul att han får ingå i truppen. Det är han värd, säger Kjäll.

Annons

Albin Granlund är årets stora nyförvärv i ÖSK men redan i januari åkte den finske landslagsbacken på en knäskada. När han nästan jobbat sig tillbaka drabbades han av en ny skada, nu i baksidan av låret.

Men till årets sjätte allsvenska match, hemma mot Dalkurd, är det alltså dags för 28-åringen att för första gången ta plats i ÖSK-truppen.

– Han kan tillföra en hel del på planen med sina egenskaper. Ökad konkurrens är bra och det ökar våra chanser för att prestera bra, säger Axel Kjäll.

Är det i första hand i rollen som vingback till vänster som han är aktuell?

– Det är där han tränat mest, och det känns naturligt. Men han har även en god förmåga att spela till höger. Och han kan spela i en trebackslinje också, både till höger och vänster, svarar Kjäll.

ÖSK-tränaren har plockat ut 19 spelare. En ska alltså bort. Johan Mårtensson är tillbaka efter avstängning medan Victor Sköld är ende spelare på skadelistan.

ÖSK-truppen: Oscar Jansson, Mathias Karlsson, Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Daniel Björnquist, Nordin Gerzic, Johan Mårtensson, Nahir Besara, Filip Rogic, Michael Omoh, Kennedy Igboananike, Sebastian Ring, Arvid Brorsson, Rodin Deprem, Alfred Ajdarevic, Albin Granlund, Simon Amin och Isaac Boye.

TV: Inför ÖSK–Dalkurd – NA sände live