Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han har förlängt – och han får lämna

Marcus Pode. Där har ni ÖSK:s första nyförvärv inför den allsvenska comebacken. Samtidigt får ytterligare en spelare lämna truppen.

27-årige anfallaren Marcus Pode lånades in från allsvenska Mjällby i somras. Lånet sträckte sig hösten ut, och i avtalet fanns en option om en förlängning om ÖSK skulle ta sig upp i allsvenskan. Eftersom Podes kontrakt med Mjällby löpte ut går han tekniskt sett som Bosman till ÖSK.

– Marcus har avtal med ÖSK till 2015. Han är en av våra forwards nästa säsong, säger tillfällige sportchefen Magnus Sköldmark.

Pode hade svårt att knipa en startplats när Shpetim Hasani och Kalle Holmberg allt som oftast gick före i kön när ÖSK tog andraplatsen i superettan och av de totalt 13 matcherna han gjorde var det nio gånger som inhoppare. Marcus Pode gjorde ett mål för ÖSK i superettan när han avgjorde bortamatchen mot Varberg den 25 augusti med sitt 2–1-mål.

Pode gjorde även ÖSK:s mål när laget chockartat åkte ur svenska cupen mot Rynninge.

Tidigare under lördagen var det klart att veteranen Samuel Wowoah, vars avtal löper ut,  inte får förlängt med ÖSK . Samma öde lär även drabba reservmålvakten Ludwig Bergström.

– I utgångsläget finns han inte med i planerna för 2014. Vi har sagt åt Ludwig att om han hittar en ny klubb så ska han hoppa på det, säger Sköldmark.

Läs mer om läget i ÖSK-truppen i söndagens NA, papperstidningen, som även kan köpas som e-tidning här nedan.