Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan bli ÖSK:ssuperskräll mot AIK

Denis Abdulahi.
Där kan ni ha ÖSK:s oväntade högerback mot AIK.
– Vi har pratat om det, erkänner finländaren.

Förstavalet Patrik Anttonnen är avstängd. Andravalet Tommy Wirtanen skadad.

När ÖSK på måndagsförmiddagen gör sin sista träning inför mötet senare på kvällen mot AIK bestäms vem som ska fylla luckan längst ut till höger i ÖSK:s backlinje.

Vad NA erfar ligger blir det Alejandro Bedoya, som förra säsongen vikarierade framgångsrikt på den positionen, eller finländske U21-mittfältaren Denis Abdulahi, som kom till ÖSK under sommaruppehållet.

Back i Finland

Det som gör finländaren hetast är att ÖSK-tränaren Sixten Boström inte är känd att vara en tränare som frekvent ändrar om på flera positioner i start-elvan.

– Denis är helt klart ett alternativ. Han har spelat på den positionen tidigare i Finland.

Dessutom är han en riktigt bra defensiv spelare, men även offensiv. Han går in tufft i närkamperna och är en bra passningsspelare, säger Sixten Boström, som inte vill avslöja sina tankar kring högerbacksplatsen.

– Bedoya gjorde två bra matcher i den positionen förra säsongen. Vi har en träning på måndag förmiddag också. Vi får se hur vi väljer att lösa det, säger Boström.

Som en tredje kandidat till att spela högerback finns även Per Johansson.

"Spelar hellre på mitten"

När NA pratar med Denis Abdulahi, 20, efter ÖSK:s söndagsträning är han inte förvånad över frågan om han är aktuell som högerback.

– Vi har pratat om det, men inte mer än så. Jag spelade i den rollen i Finland för tre år sedan. Men det är klart att om jag får välja spelar jag helst på mittfältet, det är där jag vill spela. Men över bara en match så funkar det.

– Jag hörde att även Bedoya spelat där tidigare och gjort bra ifrån sig. Blir det jag är jag i alla fall förberedd, säger Abdulahi.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!