Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan missa ödesmatchen

Nye ÖSK-anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara riskerar att missa fredagens ödesmatch mot Gefle.
På torsdagseftermiddagen var Sierra Leone-spelarens arbetstillstånd ännu inte klart.

– Vi behöver få kontakt med migrationsverket för att höra statusen på ärendet och det har vi inte fått, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

I slutet av förra veckan blev det klart att ÖSK lånar Kamara från AIK resten av säsongen.

Klubbarna är överens sinsemellan, det enda som återstår är det förnyade arbetstillståndet som utfärdas av migrationsverket i Norrköping.

– När man byter arbetsgivare måste ett nytt arbetstillstånd utfärdas. Det kan ta upp till två–tre veckor, förklarar Lennart Sjögren.

ÖSK:s försök att få reda på ärendets status har varit fruktlösa så här långt.

– Vi behöver få kontakt med migrationsverket för att höra statusen på ärendet. Vi kommer att jobba med det under dagen och, om det behövs, fortsätta jobba med det under fredagen, säger Sjögren.

Tänker du resa till Norrköping personligen om det behövs?

– Ja, men jag räknar med att vi ska få telefonkontakt. Det har vi haft tidigare.

”Crespo” är fortfarande kvar hos AIK där han laddar inför torsdagskvällens Europa League-möte med CSKA Moskva på Råsunda.

Ett dygn senare finns han med i ÖSK-tränaren Peo Ljungs 20-mannatrupp till matchen mot Gefle.

Kan ”Crespo” stoppas från spel mot Gefle?– Ja, det är klart det finns en risk med tanke på behandlingstiden. Vi kan inte begära att migrationsverket ska prioritera vårt ärende, svarar Lennart Sjögren.