Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han minns när Rut Lind försvann

Han tror att Olle Möller mördade fjugestakvinnan Rut Lind. Stig Johansson var polis i Fjugesta 1959 och tog emot anmälan om den saknade hustrun från maken Gunnar Lind.

Hon skulle åka tåg från Örebro till Fjugesta men kom aldrig hem. Mordet på 34-åriga tvåbarnsmamman Rut Lind förbryllar fortfarande. Var Olle Möller skyldig till de två mord han dömdes för mot sitt nekande? Rut Lind från Fjugesta försvann tisdagen den 26 maj 1959. Ett vittne berättade att Rut sagt att hon skulle följa med en man i rutig skjorta från lasarettet i Örebro.

– Maken Gunnar Lind anmälde på onsdagen. De letade själva under tisdagen. Han sade bara vem han var och att ”nu får ni hjälpa mig”. Bekanta till paret Lind hade sagt att de träffat henne på ortopeden på lasarettet, berättar Stig Johansson.

Rut Lind hittades senare mördad.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelsson gav förra året ut boken ”Mördaren i folkhemmet” som grundligt berättar om fallet Olle Möller. De menar att han utsattes för ett justitiemord. Ebervall och Samuelsson kommer till Sparbanksbörsens Vetenskapspub i Fjugesta den 24 april. Stig Johansson ska också dit.

– Fast jag har varit övertygad om att det var Möller. Jag har läst boken men kan inte ändra på det.

Läs mer i lördagens NA