Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han startade fb-gruppen "Stå upp för Peter Springare" – nu har den omvandlats till landets största hatgrupp

Artikel 64 av 68
Peter Springares inlägg på Facebook
Visa alla artiklar

I början av året startade Patrik Markström från Eskilstuna facebook-gruppen "Stå upp för Peter Springare". Efter att den numera rikskände Örebro-polisen meddelade att han inte längre stödjer gruppen, bytte den namn till "Stå upp för Sverige" – och blev landets största hatgrupp.

Eskilstunakuriren har i en artikel beskrivit bakgrunden till denna grupp, som i dagsläget har över 170 000 medlemmar som vädrar åsikter är allt annat än rumsrena. Nedvärderande kommentarer om invandrare, och i synnerhet muslimer, dyker upp i var och vartannat inlägg. Under det dryga halvår som gruppen existerat har 223 polisanmälningar riktats mot innehåll i den, och då handlar det om hatbrott.

I mitten av november meddelade Markström att han släpper ansvaret för gruppen till två andra personer, men att han står kvar som administratör. Förutom gruppen "Stå upp för Sverige" står Markström bakom flera andra facebook-grupper, bland annat "Stå upp för sanningssägare" och "Stå upp för Martin Timell" skriver Eskilstunakuriren.

Du vet väl att du som pluskund hos NA och inloggad kan läsa artiklar på ett 40-tal sajter:

Premiär för "Sveriges lokalnyheter" – 40 nyhetssajter utan extra kostnad: "Vill ge något extra till våra kunder"

Läs också:

Peter Springare uppmanar att lämna Facebook-gruppen: ”Helt spårat ur"

Man döms för hets mot folkgrupp efter inlägg i gruppen "Stå upp för Peter Springare"