Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fitness-Linn gör comeback - på planen

Hon la av med handbollen 2012 som dubbel juniorvärldsmästare. Blev superprofil inom body-fitness - men gör i dag comeback som handbollspelare.

Annons

Hon spåddes en lysande framtid, hyllades. Tillsammans med tvillingsystern Lina menades hon bli Sveriges nästa handbollsstjärna.

Men livet tog en ny vädning.

20 år gammal valde Linn och Lina Larsson båda att lägga av med handbollen. Då hade de hunnit bli juniorvärldsmästare två gånger, debutera i A-landslaget och spela elitseriehandboll.

De gick från den folkkära breddidrotten - till att bli superprofilerade bodybuilders.

Linn Larsson har vid dags dato över 32 000 följare på instagram. Fans som flitigt följer och kommenterar hennes väg till att bli en av Sveriges mest vältränade människor.

Men suget efter handbollen har funnits kvar. Senaste tiden växt sig allt starkare. Och i dag, lördag, är det alltså dags igen för Linn Larsson att anta rollen som handbollspelare.

- Konditionen är väl kanske sådär, men det kommer bli riktigt roligt, säger hon.

Det var tack vare kontakten med sin tränaren från ÖSK-tiden, Tomas Dunder, som comebacken kunde bli möjlig.

- Det är väl senaste veckorna jag varit som mest sugen på tt börja igen. Och då kände jag att det var bättre att göra det istället för att gå hemma och längta, säger Linn Larsson.

Sagt och gjort. Borta mot Krisianstad är det dags igen. Linn Larsson får då dra på sig Helltonsviten och hoppas på att lungorna hänger med i damallsvenskan.

Hennes gymfans kan dock andas ut. Den Lindesbergfödda 21-åringen lovar att fortsätta pumpa biceps och försöka hitta rätt vinkel i knäböjen.

- Jodå, fitness kommer jag fortsätta med, säger Linn.

Men smakar det så kostar det. Med jobb och dubbla träningsscheman tvingas den comebackande handbollspelaren att övervinna sig själv på fler sätt än i gymmet eller vid straffområdeslinjer. När NA når henne på fredagskvällen vid 22-tiden har hon precis kommit hem från jobbet. Och det bara timmar innan hon måste upp igen.

- Fyra på lördagsmorgonen måste jag gå upp för att hinna till samlingen i Karlstad klockan sex. Men man kan väl sova på bussen till Krisianstad antar jag, säger superatleten.

Mer läsning

Annons