Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lake får ny roll i elitsatsning

ÖSK handboll ligger på kvalplats till elitserien.
Nu stärker klubben organisationen för att vara förberedda på ett eventuellt spel i elitserien nästa säsong.
Tidigare huvudtränaren Malin Lake får ett stort utvecklingsansvar medan Tomas Dunder går från assisterande till huvudtränare.

Annons

I ett pressmeddelande förtydligar ÖSK sina planer kring den nya organisationen. Klubben inrättar en ny befattning där Malin Lake nu får ett större ansvar med bland annat scouting och utveckling av truppen inför kommande säsong. Lake kommer också fortsättningsvis att ingå i den tränarkvartett som finns runt A-truppen, men huvudansvaret kommer att ligga på Tomas Dunder.

– När Malin berättade om vad som krävs för att ta nästa steg - någon med ett brett kontaktnät i handbolls-Sverige och gärna med erfarenhet av elitspel som kunde se över våra behov inför nästa säsong - började vi fundera, säger ÖSK Handbolls ordförande Eva-Lotta Ardermark i pressmeddelandet.

Spindeln i nätetLake säger själv:

– Den här lösningen gör att jag får ännu mer tid att se över vad som krävs inför kommande säsong, säger Malin Lake som blir något av spindeln i nätet i den sportkommitté som bildats. Vi kan inte börja med det när serien eller kvalet är över.

- Vi har ett oerhört talangfullt lag med spelare som är intressanta för många elitserielag. Men vi kommer att jobba stenhårt på att behålla våra talanger och siktar närmast in oss på att hitta en spelare med rutin som kan gå in och hjälpa oss under slutdelen av årets seriespel och kanske kval.

Mer läsning

Annons