Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina - nio mål med bruten tå

Det borde inte gå. Inte med bruten tå. Men för Lina Larsson tycks inte mycket vara omöjligt. Nio mål mot Kungälv på lördagen.

Annons
Lina Larsson stod för nio mål i segern mot Tyresö. Tvillingsyrran Linn mäktade med sju.

Dagens gladaste nyhet var nog att Caperio Sport överraskande slog fyran Hellton, och att ÖSK därmed är fem poäng före Hellton med tre matcher kvar att spela. Det innebär att ÖSK bara behöver vinna en match till av tre för att vara i elitserien.

Lina Larsson bidrog starkt till ÖSK-vinsten mot Kungälv.

- Det gör rätt ont, men lite får man ta. Det var kul att spela igen, säger 18-åringen efter seger med 30-24 och ett steg till mot elitserien för ÖSK.

Hon satt på bänken från start, men kom in i mitten av första halvlek, och spelade sedan anfall under resten av matchen.

- Jag sa att jag ville testa, och det gick ju. Det som gör ondast är att hoppa. Jag tog ett hoppskott i slutet, det känns nu.

Det kräver en del jävlar anamma att bita ihop och spela med en sådan smärta. Lina hade provat ut ett skydd inför mötet med Kungälv, men valde att spela utan det.

- Jag testade det före, men det kändes inte bra. Så jag tejpade ihop tårna i stället.

Lina blev bästa målskytt, låt vara att fyra var straffmål. Tvillingsyrran Linn sköt sex mål.

- Klart hon kommer att få höra att jag gjorde fler med bruten tå, säger Lina och flinar.

Förra landslagsspelaren och ex-proffset Lisa Wirén debuterade i ÖSK, efter ett åtta månader långt uppehåll från handboll. Hon gjorde det med klassigt försvarsspel.

- Det gick okej. Självklart fattas det en del, men med tanke på omständigheterna är jag ganska nöjd för egen del, säger Lisa, som var mer imponerad av Lina Larssons insats.

- Jäkligt strongt att gå in och spela med den skadan, och göra det så bra. Det visar att man inte viker ned sig i det här laget, och sånt smittar av sig, säger Lisa.

Mer läsning

Annons