Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande skytt klar för Lif

Lif Lindesberg förstärker truppen med lovande skytten William Domås från Västerås Irsta. 19-åringen, som fyller 20 i maj, har skrivit på ett avtal som sträcker sig 1+1 år.

Annons

– En kraftfull spelare med ett bra skott, säger LIF-tränaren Herman Arenvang i ett pressmeddelande.

I söndags tog den allsvenska säsongen slut men bara ett dygn senare kan Lif presentera första nyförvävet inför nästa säsong.

William Domås gjorde sin elitseriedebut med VästeråsIrsta redan förra våren. Större delen av den här säsongen har han dock fått spolierad av en nyckelbensskada.

– Skadan blev feldiagnostiserad från början vilket gjorde att rehabiliteringen drog ut på tiden. Nu är jag friskförklarad och extremt sugen på att spela handboll igen, säger William i pressmeddelandet.

William Domås är fostrad i Irsta HF, men har ändå kopplingar till Lif. Hans pappa Göran Domås (tidigare Jansson) är nämligen uppvuxen i Frövi och har själv en bakgrund som ungdomsspelare i Lindeskolans IF.

William är 194 centimeter lång och väger 102 kilo.

– En utvecklingsbar spelare i rätt ålder och med rätt inställning. Helt enkelt den typ av spelare som vi letar efter, säger Herman Arenvang.

Lif  har nu tio kontrakterade spelare inför säsongen 2014/15: Sébastien Ehnevid, Johan Persson, Oskar Erixon, Fatlum Ahmeti, Richard Eriksson, Gustaf Ekström, Jesper Jakobsson, Sebastian Hammar, Albin Järlstam och William Domås.

Mer läsning

Annons