Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hall och ny roll för Aziz

Han går in i sin sjätte elitseriesäsong.
Börjar kännas som en veteran, trots att han ännu inte fyllt 25.
Och för Binai Aziz är mycket nytt när Lif Lindesberg i kväll spelar premiär. Ny hall, ny roll.

Annons
Binai Aziz, LIf Lindesberg.

– Det är spännande på många sätt. Vi är tillbaka på ruta ett, på sätt och vis. Tippade sist, och tillbaka i Lindesberg efter fem år i Örebro, säger Binai.

Herman Arenvang har lämnat planen för tränarrollen. Det gör att Binai Aziz får en ny och mer ansvarsfull roll i laget – den som mittnia.

– Jag har spelat där en hel del på försäsongen. Det är jättekul, men är inte så lätt. Det har gått sådär, tycker jag. Det svåra är att balansera mellan att sätta upp lagkompisarna och att avgöra när det är läge att själv gå på avslut.

Binai har tidigare vikarierat i den centrala, spelfördelande anfallsrollen.

– Men det är något helt annat att styra spelet under längre perioder. Du måste vara kreativ och delaktig hela tiden. Som högernia kan du ”gömma dig” under perioder utan att det märks så mycket. I mitten duger det inte att bli trött.

Trivs med ansvaret

Den lille teknikern har egentligen allt som krävs av en mittnia – bra speluppfattning, passningsskalle och förmågan att gå på genombrott.

Det som saknas är kanske erfarenheten.

– I bland är det lätt att glömma sitt eget spel, att gå på genombrott när det är läge i stället för att det känns dags. Men det är kul, och jag lär mig. Jag trivs med ansvaret, och tror att det ska gå bra.

Läs hela artikeln i onsdagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: Premiär, elitserien i handboll.

Var: Lindesberg arena.

När: I kväll 19.00.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Läget i Lindesberg: Niometersspelaren Robert Jangmo är fortfarande skadad sedan han krossade en knoge mot en ribbstol under försäsongsturneringen Gallionen cup i Uddevalla. Vänstersexan Jonas Larsson finns inte heller med då han under veckan befinner sig på utbildningskurs i Göteborg med jobbet. I övrigt mönstrar Lif fullt manskap.

Mer läsning

Annons