Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK jagar "norsk Vranjes"

Ivana Petkovska är helt klar.
Cindy Deniz lämnar och flyttar hem till Önnered.Och en intressant norska är på väg in.
Där har ni senaste nytt i ÖSK Handboll.

Annons
Thomas Malmgren och Tomas Dunder är på väg att återförenas i Kroppskultur.

Jumboplaceringen och nolla i vinstkolumnen efter nio omgångar av elitserien fick ÖSK Handbolls ledning att agera.

I går blev nyförvärv nummer två inför återstarten av serien klart. Efter hårda förhandlingar med klubben HC Zito Prilep är makedoniskan Ivana Petkovska nu helt klar för ÖSK.

– Vi fick ge lite mer för henne än vi hade hoppats från början. De tyckte nästan att vårt första bud var oförskämt, och de vill helst inte bli av med henne. De tycker att hon var deras bästa spelare. Så till slut fick vi betala en anständig summa, men levererar hon som vi tror så är det värt det, säger ÖSK:s sportchef Magnus Iggström.

Spelarjakten fortsätterPetkovska ansluter till ÖSK på fredag, och Iggströms förhoppning är att alla papper hinner bli klara till bortamatchen mot BK Heid den 22 december.

Nu fortsätter ÖSK:s spelarjakt. En norsk spelare, som Iggström inte vill avslöja namnet på, har redan gjort en provträning med klubben.

– Hon liknar Ljubomir Vranjes, hon är kort men kör rakt fram i 150 kilometer i timmen. Hon har spelat på lite lägre nivå i Norge, men vi ser stor utvecklingspotential i henne. Vi jobbar på att lösa några smådetaljer och hoppas få klart allt så att hon kan komma hit efter nyår, säger Iggström.

Mikaela och Cindy lämnar

Samtidigt lämnar nu ytterligare en spelare ÖSK. Skövdelånet Mikaela Johansson har redan tackat för sig, och nu väljer också Önneredslånet Cindy Deniz att återvända till sin moderklubb.

– Hon kom in på universitetet där nere och väljer därför att flytta hem. Det är tråkigt, för hon är en jättehärlig tjej som betytt oerhört mycket även utanför planen, säger Iggström.

Mer läsning

Annons