Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK klart för elitseriekval

Lina Larsson sköt tio mål och ÖSK uppåt.
Efteråt konstaterade den unga stjärnan fakta:
– Vi har ett bra lag. Men går vi upp håller inte det här laget. Då måste vi bredda på alla positioner, säger hon efter 29-25 (15-10) mot Tumba.

Annons
Lina Larsson var planens drottning när ÖSK säkrade kvalplatsen till elitserien.

18-åringen hade lekstuga med Tumbas höga och utgrupperade försvar. Hon stänkte in tio mål och sköt ensam ÖSK till kvalspel. Efteråt haltade hon av planen som matchens bästa spelare.

– Äh, det är inget. Jag har ju haft problem med ett uttänjt ledband i foten. Jag har det här skyddet runt foten för att jag inte har rehabat ikapp än, säger hon.

Tumba gjorde allt vad de kunde för att få stopp på de magiska ÖSK-tvillingarna Larsson. Vid ställningen 28–25 valde Tumba att gå ut med en dubbelpunkt. Men i stället utnyttjade Sara Johansson ytan och sköt avgörande 29–25 med en minut kvar. Linn Larsson kom totalt i sex mål.

– Jag brukar inte vara nervös inför matcherna, men i dag var jag det. Men vi gjorde en bra match och kontrollerade den. Skönt att vi grejade en kvalplats, säger Lina Larsson, som inser vad som krävs om ÖSK skulle lyckas ta sig hela den svåra vägen upp elitserien.

– Kommer vi dit håller inte det här laget. Då krävs det att vi breddar på alla positioner.

Läs mycket mer om ÖSK:s kval i söndagens NA, papperstidningen.

Så kvalar ÖSK

Fas 1: Dubbla möten med Kungälvs HK eller Tyresö HF. Första matchen spelas redan på onsdag. Returen på lördag eller söndag. Vinnaren vidare till fas 2.

Fas 2:

Bäst av tre matcher mot IVH Västerås eller Spårvägens HF. Lagen som kommer från elitserien har hemmaplansfördel i en eventuell tredje och avgörande match. Första matchen spelas 6 eller 7 april. En eventuellt tredje match 17 eller 18 april.

Mer läsning

Annons