Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan återvänder till Lif

Joakim Bååk återvänder till Lif Lindesberg. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Annons
Joakim Bååk presenterades som nyfövärv i Lif Lindesberg. Till höger syns tränaren Herman Arenvang och ordföranden Leif Karlsson.

Bååk presenterades på en sponsorlunch på onsdagen. Senaste säsongen lämnade Bååk konkursande H43 och kommer närmast från Hammarby där han nu i slutspelet hade en stor del när laget höll på att chocka storfavoriten Kristianstad. Hammarby tog kvartsfinalserien till fem matcher.

Nu återvänder alltså den 27-åringe vänsternian till födelseorten och Lif Lindesberg

– Jag kände att det var rätt tid att komma hem medan man ändå har mycket att ge handbollsmässigt. Det är därför jag flyttar hem, för att prestera bra handbollsmässigt och inte ligga på latsidan, säger Bååk till NA.

Tränaren Herman Arenvang är belåten över sitt starka tillskott till truppen.

– Det betyder mycket med lokal förankring och allt sådant. Han har spetskvaliteter som ligger på hög elitserienivå som skottet och genombrotten. Sedan får vi se hur vi använder oss utav honom, men vi ska använda honom på bästa sätt. Men vi har inte värvat honom för att skjuta hårt i krysset utan att det blir något mer av det. Jag tror han attraheras av det, säger Arenvang.

Och visst är det så.

– Jag hoppas vara en stor del i utvecklingen och hjälpa de här unga spelarna med erfarenhet och rutin. Men sedan tycker jag att jag har visat i slutspelet nu framför allt att jag har en del att ge på banan. Men något jag brinner för, utöver att göra mål och slå passningar, är att bidra med vad som krävs för att vi som lag och individ ska ta sig dit vi vill. Lite som en måttstock, men på ett ödmjukt sätt, säger Bååk.

Noteras kan också att Gustav Ekström och Sebastian Hammar förlängt sina avtal.

Läs mycket mer i torsdagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning här nedan under torsdagen!

Mer läsning

Annons