Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappad kan inte studera på lika villkor på Örebro Universitet

Annons

”Universitetets målsättning är att du som student med funktionsnedsättning ska kunna bedriva och delta i studier på lika villkor som andra studenter.”

Så står det på Örebro universitets officiella hemsida, undertecknat av rektor Johan Schnürer. Dock så är universitetet inte ens i närheten av att leva upp till detta mål. Enligt hemsidan ska detta innefatta såväl fysiska som psykiska funktionsnedsättningar - men min personliga upplevelse är att en psykisk funktionsnedsättning inte ses som ett allvarligt problem i deras ögon. Det känns som att attityden är att vi ska ”skärpa oss” och helt enkelt utföra vartenda moment på samma sätt som alla andra. Trots svår ångest ska du prestera i grupparbete efter grupparbete, samt redovisa inför en större grupp. Skulle man på samma sätt be en rullstolsbunden person att ta trappen flera våningar om hissen är trasig – ör annars riskerar man att inte bli godkänd i kursen?

Psykisk ohälsa ökar, så det är på tiden att skolor och lärare av alla slag blir pålästa och visar förståelse för de som är drabbade. Hela min utbildning ska inte behöva drabbas för att en specifik kurs helt och hållet är byggd på allt som får mig att må dåligt. Men med den inställning som finns just nu så är det precis så det kommer att bli.

Tänk på detta innan ni väljer att söka till Örebro universitet. Psykisk ohälsa räknas inte – trots intyg från psykolog.

”Missnöjd student”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel