Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappade utestängs från bad på campingplatser

Annons

Nora kommun utarrenderar en camping med allmän badplats i centrala Nora till en ideell förening.

Föreningen ansökte i juni 2018 om bidrag för att köpa en handikappramp till badet, ansökan ställdes till kommunstyrelsen. Efter flera påtryckningar under sommaren fick vi kontakt med ansvarig tjänsteperson på kommunen i november. Personen lovade att återkomma så snart man kontrollerat om det fanns medel att söka i kommunen eller hos andra bidragsgivare.

I dagsläget har kommunen själv ansvar för tre allmänna badplatser ...

Efter ytterligare påstötning i maj och juni 2019, återkopplade kommunen i juli med beskedet att vi skulle återkomma i mars 2020 med en ansökan och då kanske eventuellt ett utrymme kunde finnas.

I dagsläget har kommunen själv ansvar för tre allmänna badplatser, Alntorps ö, Käppstabadet i Gyttorp och Trängbo Camping i Nora (numera Nordic Camping), och ingen av dessa har en handikappramp.

Vad som försvårar på vårt bad är att det inte finns sluttande strand utan endast en kaj med trappor samt brygga. Man kan alltså inte gå ner i vattnet utan måste använda trappor.

Campingen hade i fjol över 14 300 gästnätter, vår besöksstatistik säger att vi har ökat antalet gästnätter över de senaste fem åren med cirka fem procent årligen.

Dessa besökare genererar en betydande inkomst för Nora stads affärsidkare.

”Handikappad badgäst tillika säsongscampare”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel