Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handla på nätet är att slösa bort dyrbar tid

Med skräckblandad förvåning läser jag diverse affärers reklam för att man ska handla på nätet. ”Vi har frigjort mycket tid”, påstår några som beställer hem mat via internet. Det stämmer inte! All tid som inte tillbringas i den verkliga världen är förlorad tid. Att handla på nätet kan få folk att tro att de får ”mer tid” för att de sparar x antal minuter på att ”slippa” åka till affären, men i själva verket är det bara så att de lägger tiden på att sitta och kolla på mobilen eller datorn istället för att ge sig ut och träffa såväl bekanta som obekanta människor i mataffären. Dåligt använd tid, alltså.

All den här digitaliseringen gör att en genomsnittlig svensk använder sin smarta telefon i över tre timmar per dag! Varje dag slösas motsvarande 100 000 människors livstider bort av att scrolla på mobilen. Tänk vad mycket tid och mänsklig kontakt vi - du - förlorar!

Digitaliseringen är en bov som har riktat in sig på det mest värdefulla vi har: tiden. Det finns fördelar med den också, men när den får oss att inte tycka att den riktiga världen är viktigast, när den stjäl tre timmar om dagen och alla skriker att den ska stjäla mera, då är det allvarligt. Nu är det dags att tänka om, öppna ögonen och fundera på vad det är för samhälle vi egentligen vill ha och strävar efter. Alla mina timmar vill jag spendera i den riktiga världen, inte i någonting som bara är på låtsas.

”Dags att reflektera”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel