Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häng med in i en av Örebros mest attraktiva lägenheter: Vinkällare och brygga vid Svartåns kant

 
Mest klickat på Hemnet i Örebro län
Visa alla artiklar

140 kvadratmeter med marmorgolv, egen brygga och vinkällare. Det får du om du tar hem budgivningen på denna bostadsrätt längst ned på Olaigatan. Utgångspriset då? 5 490 000 kronor.

– Jag tror att det är lite av en dröm för många örebroare att bo på Olaigatan.

Det säger Henrik Mörck, mäklare på Länsförsäkringar och ansvarig för försäljningen av den attraktiva lägenheten. Under den knappa vecka bostaden funnits på Hemnet har den dragit störst intresse av alla objekt i Örebro län – över 5 300 har klickat sig in på annonsen.

Berätta lite om bostaden.

– Huset är byggt 1899 och lägenheterna ombildades till bostadsrätter för cirka tio år sedan. Och jag tror att det är den enda bostadsrättsföreningen i Örebro med egen brygga. Boendet har lite villakänsla och det tror jag tilltalar många. Du bor i stan och har nära till allt, men slipper trafik i och med att det är en återvändsgata, säger Henrik Mörck.

Priset då, 5 490 000 kronor, är det är av Örebros dyraste lägenheter?

– Jag har sålt dyrare. Sedan är frågan hur man värderar en lägenhet. Är det kvadratmeterpriset för området som är intressant eller är det kvadratmeterpriset för stan? Det finns olika synsätt.

Vad får man för pengarna då? Ja, förutom en bostad på en av Örebros hetaste adresser kan man njuta av att tassa runt på golv av carrara-marmor och fiskbensparkett. Eller öppna luckan vid köket och ta trappan ned till den egna vinkällaren.

Intresset för bostaden har varit bra. Henrik Mörck har fått ett antal samtal och har även haft ett par bokade visningar.

– Jag hoppas att vi kan få till ett avslut inom kort.