Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hannah vann juridik-SM: ”Oerhört prestigefullt”

Örebro universitet vann inte juridik-SM
Däremot vann örebrotjejen Hannah Ström det – för Uppsala universitet.
– Det känns fantastiskt kul, säger hon till NA.

Annons

SM i juridik för landets universitet har pågått under våren. Efter olika deltävlingar stod det klart att 24-åriga Hannah Ström skulle representera Uppsala universitet i Högsta domstolen i fredags.

Inför fem justitieråd skulle Hannah och hennes lagkamrater agera kärande i ett fiktivt skadeståndsfall. På andra sidan: Stockholms universitet.

– Fallet handlade om ett sambopar som skulle underteckna ett testamente. Testamentet skulle undertecknas på måndagen, men mannen råkade skjutas ihjäl på lördagen av en jaktkamrat. Eftersom hans underskrift saknades så uppfylldes inte formkraven. Därför stämde vi jaktkamraten, berättar Hannah.

Och Hannah och lagkamraterna David Gräslund, Rasmus Luning och Ludvig Berkes framställan imponerade på justitieråden. För när överläggningarna var över stod det klart att Uppsala universitet hade vunnit årets upplaga av juridik-SM.

– Att vinna SM i juridik är oerhört prestigefullt för universitet och för mig personligen en merit på cv:et. Universitet får äran och vandringspokalen och jag har fått en erfarenhet för livet. Jens Lapidus tävlade i SM när han läste juristprogrammet och berättade om detta på sitt sommarprat.

Hur var det att sitta där i Högsta domstolen?

– Jag trodde att jag skulle vara nervös. Men det kändes bara jätteroligt när man satt där. Alla var väldigt trevliga och snälla, berättar Hannah som till vardags läser fastighetsrätt och är klar med studierna om cirka ett år.

Under huvudfinalen var även universiteten från Lund, Örebro, Göteborg och Umeå representerade. Det var Juridiska föreningen i Örebro som var årets arrangör av tävlingen.