Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har aldrig förlorat mot Åtvid

Allsvensk premiär i kväll för ÖSK.
Mot ett lag Sixten Boström aldrig har förlorat mot.
– Det kan vara en fördel. I alla fall deras sätt att se på oss, säger ÖSK-tränaren.

Hur känns det inför premiären?– Det känns bra. Vi är förberedda och det känns som att det är dags att komma i gång. Man blir liksom aldrig klar, jag tror alla både spelare och tränare väntat på premiären en stund. Kanske var det en orsak till att vi förlorade mot Forward senast. Man gick och tänkte fem dagar framåt i stället för att vara här och nu. Vi har snackat igenom den matchen och det känns bra nu.

Dina känslor?– Jag tittade på matcher i helgen när allsvenskan startade och då kände jag: ”Nu kör vi”. Jag känner mig ganska lugn. Men på samma gång pirrar det lite som det ska i magen. Jag har gått och väntat på premiären och jobbat väldigt mycket för den. Inte bara den här matchen utan hela allsvenskan. Men åren har jag kanske lärt mig att koncentrera mig på rätt saker. Jag är inte lika nervös längre, om man jämför med för fem år sedan. Då var jag helt ärligt ... hyfsat nervös.

Vilka svar vill du ha i kväll?– Jag vill se att vi kommer mer och mer in i vårt spel. Hittar vårt spel både anfalls- och försvarsmässigt. Tar kloka beslut och inte spelar bort oss för enkelt. Har ett rörligt och bra passningsspel hela tiden. Vinsten är det viktigaste i det här skedet.

Tankar om att möta en nykomling i premiären?– Vi har ett ganska bra facit i våra premiärer. Vi slog Åtvid i premiären för två år sedan. Även om jag inte tror att den matchen har någon betydelse nu. Men jag har aldrig förlorat mot dem under mina år i ÖSK, det kan vara en fördel. I alla fall deras sätt att se på oss.

En bra eller dålig premiärmotståndare?– Åtvidaberg är ett bra lag och gjorde en bra säsong förra året. Det finns ingen bra eller dålig första motståndare, hur man än bollar med olika tankar. Det känns bra att vi får starta på hemmaplan. Oavsett vem vi möter så måste vi komma upp på en viss nivå för att vinna.

Läs mycket mer inför premiären i måndagens NA, papperstidningen!