Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Alimis nya klubb

Armend Alimi byter ÖSK – mot Medelhavet. Nu kan NA avslöja makedonske mittfältarens nya klubb.

På fredagen bröt Armend Alimi kontraktet med Örebro SK två år i förtid.

Senare på kvällen gjorde han klart med en ny klubb. Alimi byter Behrn arenas hårda konstgräs mot Medelhavsgröna gräsmattor på Cypern.

Nya klubbadressen är Nea Salamis från Farmagusta, som sedan den cypriotiska konflikten blossade upp 1974 tränar och spelar matcher i kuststaden Larnaca.

– Ja, det är klubben, bekräftar Alimis agent Eljver Raca via mejl till NA.

Eftersom ÖSK och Alimi bröt kontraktet får Örebro ingen ersättning från nya klubben.

Nea Salamis ligger just nu elva i den cypriotiska ligan som rankas som Europas 13:e bästa – tio placeringar före allsvenskan. Klubben tränas av Mirsad Jonuz, makedonsk förbundskapten 2009-2011 som bland annat tog ut Alimi till nio A-landskamper 2009-2010. Det är Jonuz som ligger bakom värvningen.

– Självklart var det många klubbar som var intresserade av Alimi. I samförstånd med mig valde han Cypern, inte minst eftersom Jonuz ville ha honom. Och vi ville inte förhandla med så många klubbar. Dessutom kommer han bara vara i klubben i fem månader, säger Raca.

– Efter det här tror jag att Alimi kommer att komma tillbaka på stort sätt i någon av de stora klubbarna, vilket han förtjänar.

I ÖSK blev det bara en säsong för Alimi. Den makedonske 25-åringen noterades för elva matcher från start och sex inhopp i allsvenskan.

Läs mer om Alimi i lördagens NA, papperstidningen!