Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Högbergs nya utmaning

Jimmy Högberg är klar för en roll i Estlands landslag.Första uppgiften blir England på Wembley. – Det är inte ofta som man får en sån här chans i karriären, säger Högberg som kommer att ha kvar sin roll i ÖSK:s ledarstab.

Allt började med att fystränaren Jimmy Högberg träffade Estlands förbundskapten och förre Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson på en tränarkurs i Barcelona.

– Han hade hört bra saker om mig och när vi började prata och upptäckte ganska snart att vi hade samma syn på det mesta när det gäller fotboll. När han sedan ville bygga ett ledarteam som, så att säga, talar samma språk så hörde han av sig till mig, säger Jimmy Högberg.

Det var, som det heter, ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till. Därmed lämnar Högberg sin halvtidstjänst på svenska fotbollsförbundet för att i stället jobba med Estlands landslag vid sidan av den deltidstjänst han fortfarande kommer att ha i ÖSK.

– Nu blir det stora matcher på en internationell nivå som jag inte har varit med om tidigare. Jag är övertygad om att det kommer vara utvecklande och hjälpa mig i mitt arbete även på hemmaplan. Det är samma sak för en spelare som får internationell erfarenhet. Den erfarenheten har man sedan med sig när man kommer hem.

Den 9 oktober sitter Jimmy Högberg på Wembley där Estland ska försöka skrälla mot England i EM-kvalet.

– Det ska bli en fantastisk utmaning, säger han.