Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Marcus Ericssons nya F1-bil: "Coolt"

Här är första bilden på Marcus Ericssons formel 1-bil 2017.

Annons

Tipsa na.se dygnet runt på sms 72 019 - vinn 3000 kronor

På måndagen presenterade Sauber, som första F1-team, sin tävlingsbil för 2017.

Marcus Ericsson besökte teamets högkvarter i Hinwil i Schweiz i förra veckan och fick då för första gången provsitta nya bilen, en C36:a.

– Det var coolt, säger Marcus till NA.

Närkingen fick då även se den nya bilen för första gången – och gillade det han såg.

– Bilen är mörkblå med lite gulddetaljer. Den stora skillnaden när det gäller färg är att den är vit på sidan istället för gul, säger han.

Varför vitt?

– Blått och vitt är Saubers färger. Deras logga är blå och vit i original, och röd. Jag tror det är anledningen. Guldet är på grund av att det är deras 25:e år i formel 1 och då vill de ha en gulddetalj, förklarar Marcus.

Det går också att utläsa "25 years of Formula one" på sidan av bilen.

Tidigare bilen var blå och gul men det beror inte på att Marcus Ericsson är svensk.

– Nej, det hade ingenting med Sverige att göra, det var bara att det passade jäkligt bra att jag körde den bilen.

Den gula färgen hängde ihop med Banco do Brasil som var brasilianaren Felipe Nasrs huvudsponsor. Nasr har nu lämnat stallet.

Andra nyheter på bilen:

Årets F1-bilar blir bredare, från 1,80 till två meter.

Däcken är 25 procent bredare.

De främre och bakre vingarna blir också bredare.

Diffusern förstoras. Sammantaget innebär detta mer downforce, mer grepp och som ett resultat av detta snabbare varvtider.

Sauber blir också först av årets F1-team med att köra årets bil då de bokat banan i Barcelona för en reklamfilm på onsdag, den 22 februari. Bara några dagar före de allra första försäsongstesterna som startar i just Barcelona den 27 februari.

F1-teamen testar i Barcelona 27 februari–2 mars. Teamen kommer sedan tillbaka till Barcelona 7–10 mars för det andra testet.

Totalt åtta testdagar varav Ericsson kommer att sitta i Sauberbilen fyra av dagarna. Sauber kör med förra årets Ferrarimotor i bilen.

Se också (för Plus-kunder): TV: Marcus Ericsson bygger muskler: "Har gått upp några kilo och känner mig starkare än någonsin"