Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Örebros nya elitserielag: ÖTK klart för högsta serien för första gången någonsin

Örebro TK är klart för elitserien för första gången någonsin.
Tennislaget bortabesegrade Lidingö TK med 4–2 på söndagen och säkrade därmed det historiska avancemanget till högsta serien.

LÄS OCKSÅ (PLUS): Örebro satsar tjeckiskt i årets seriespel: "Vet att vi kan slå alla lag"

Lukas Jedlicka, Anton Johansson, Viktor Arsov, Felix Kudinoff och Gustaf Joachimsson. Där har ni spelarna som på söndagen skrev historia för Örebro TK.

4–2-segern borta mot Lidingö TK innebär att klubbens herrlag säkrade seriesegern i division 1 norra och för första gången någonsin är klar för elitserien.

Efter en sämre start på säsongen med två inledande poängtapp, kom ÖTK till sista helgen som tabelltrea – men genom segrar mot både Danderyd på lördagen och Lidingö på söndagen klev laget förbi både Piteå och just Lidingö i tabellen.

Den avslutande matchen var dramatisk, med segrar först efter supertiebreak i båda dubblarna och en av de inledande singlarna. Men både Anton Johansson/Lukas Jedlicka, Viktor Arsov/Gustaf Joachimsson och Gustaf Joachimsson själv kunde hålla nerverna i styr och vinna de avgörande bollarna, vilket gjorde att Lukas Jedlicka till sist kunde säkra den fjärde och avgörande matchseger via 6–3, 6–4 mot Lidingös Morgan Johansson.

Men trots att Örebro redan nu är klart för högsta serien kommer det dröja elva månader innan laget får chansen i elitserien: Serien startar nämligen inte förrän i början av november 2018. Då väntar Solna TK, Fair Play TK från Malmö, Göteborgslaget GLTK, Upsala TK, Stockholmsklubben SALK, Boråslaget Elfsborg Tennis och Allmäna TK Lund på Örebro.

Enda gången Örebro över huvud taget haft ett lag i högsta tennisserien tidigare var ÖSK Tennis damlag, som gjort fyra säsonger i högsta serien.