Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Örebros nya partiledare

Ingen frilevande varg, Sverige ska ut ur EU och självförsörjningsgraden ska ökas. Det är några av frågorna som Ervallabon Erika Sörengård, ny partiledare för Landsbygdspartiet oberoende, vill driva.  "Vi är alla beroende av en fungerande landsbygd", säger hon.

Landsbygdspartiet Oberoende har funnits i sex år och Erika Sörengård från Ervalla, strax utanför Örebro, har varit engagerad i partiet i två år. Det var för några dagar sedan som hon blev vald till ny partiledare för partiet.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att ta över ordföranderollen. Det är en stor ära och det känns tryggt med tanke på den kompetens som finns i partiet. Samtidigt gör jag det här helt ideellt. Jag har en familj, ett jobb och en gård att sköta samtidigt. Det här är något jag gör på fritiden, säger Erika Sörengård.

Hon bor i Ervalla, där hon också är uppväxt. Där har hon jobbat som trädgårdsmästare i många år och tillsammans med sin familj har hon en gård. När hon engagerade sig i partiet för två års sedan startade hon upp Landsbygdspartiet Oberoendes lokalavdelning för Örebro län, som idag har ett hundratal medlemmar.

– På bara två år har partiet mer än fördubblats. I valet 2014 ställde vi upp i 17 kommuner och kom in i nio, bland annat i Hällefors och Nora. Och det startas nya lokalavdelningar varje månad, säger Erika Sörengård.

Erika Sörengård säger att det är många på landsbygden som känner sig svikna av etablerade partier som till exempel Centerpartiet, som tidigare haft ett tydligt landsbygdsfokus.

– Vi är alla beroende av en fungerande landsbygd. Men som det ser ut idag nedmonteras den. Och det vill vi få folk att förstå. Vi behöver inte komma in i riksdagen. Kan vi fungera som en blåslampa för de andra etablerade partierna att ta landsbygdsfrågorna på allvar är det lika bra, säger hon.