Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är ÖSK-laget mot Hammarby

Startelvan i genrepet mot Hammarby framträdde tydligt när ÖSK tränade på påskaftonen. Och elvan i genrepet är sällan långt i från premiärelvan.

Den ende som saknades i full träning när Alexander Axén blåste igång träningen på ett soligt Behrn arena på förmiddagen var Logi Valgardsson.

Islänningen fick en knäskål dragen ur led för en tid sedan, men var med i lätta bollövningar en stund, och ska på tisdag vara tillbaka i full träning. Det är dagen efter genrepet mot Hammarby.

Hans plats som vänsterback har Sebastian Ring tagit, och ser ut att ta också mot Hammarby. Ring fick dock en fot lindad i slutet av träningen, sannolikt en lättare stukning.

Höstens och försäsongens vassaste anfallare, Kalle Holmberg, ser ut att få börja på bänken. Astrit Ajdarevic och Alhassan "Crespo" Kamara startar längst fram mot Hammarby.

- Det säger en hel del om vilken skön konkurrens vi har i truppen redan från start den här säsongen. Allsvenskan handlar om att vara bra och stabila i 30 omgångar, och för första gången så länge jag har varit i ÖSK känns det som att vi verkligen har spelare till att rulla på folk i laget. Vi har helt enkelt många bra alternativ, och det gör att jag känner en trygghet och stor optimism inför säsongen, säger spelmotorn Nordin Gerzic.

En annan plats som känns öppen är den som mittback bredvid Michael Almebäck. Amerikanen Brendan Hines-Ike har imponerat stort på försäsongen, men får sannolikt starta på bänken till förmån för Erik Moberg.

Här är den troliga startelvan mot Hammarby:

Målvakt: Jacob Rinne.

Backlinje: Daniel Björnquist, Michael Almebäck, Erik Moberg, Sebastian Ring.

Mittfält: Martin Broberg, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson.

Anfall: Astrit Ajdarevic, Crespo Kamara.

Läs en längre intervju med Nordin Gerzic i morgondagens NA, pappers- eller e-tidning!