Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är ÖSK:s nye anfallare

Alhassan Kamara är klar för ÖSK, anfallaren lånas från AIK.
Samtidigt lämnar Tommy Wirtanen klubben.

Han provspelade med ÖSK 2011 - men gick i stället till AIK. I samma veva sa ÖSK:s sportchef så här om Alhassan "Crespo" Kamara:

- Vi räknar inte med honom i ÖSK till nästa år. Vi vet inte hur det blir med Andreas Haddad och William Atashkadeh till nästa år. ”Crespo” är bara 18 år och vi söker en lite äldre spelare, sa sportchefen Lennart Sjögren till NA i slutet av september förra året.

Nu hamnar Crespo i Örebro ändå. Klubben lånar anfallaren, som fyllt 19, av AIK hela höstsäsongen.

– Crespo är en fysiskt stark anfallare som vi gärna sett i ÖSK redan under föregående säsong. När vi nu fick möjligheten att låna honom under resten av hösten så tvekade vi inte. Han kommer tillföra kraft, energi och är samtidigt en utpräglad målskytt, säger Lennart Sjögren i ett pressmeddelande.

Crespo är född i Sierra Leone och kom till Sverige och Boden 2011. Han provspelade med ÖSK samma år men tog i stället steget til AIK, där han i år spelat elva matcher i allsvenskan.

Crespo blir spelklar för ÖSK 24 augusti.

Mer ÖSK: Tommy Wirtanen lämnar klubben och flyttar till IFK Mariehamn på Åland.

- Jag har haft en fantastisk tid i Örebro. Jag blev väldigt väl mottagen från första början och har fått många goda vänner under resans lopp. I och med att jag fått begränsat med speltid sista månaderna så kändes det rätt när det blev aktuellt med Mariehamn, säger Wirtanen i ett pressmeddelande.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!