Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är ÖSK:s värvningsbomb

Här är årets värvningsbomb i fotbollsallsvenskan: Förre Hammarbystjärnan Paulinho Guará är klar för ÖSK.
- Jag är mycket glad, säger han till NA.

På telefon från Sydkorea säger brassen till NA:

- Jag är mycket glad. Örebro SK känns helt rätt för mig och allsvenskan är den liga jag vill spela i.

- Jag har sett matchen mot Åtvidaberg och jag blev imponerad. Örebro visade upp ett bra anfalls- och passningsspel. Många kvalitetsspelare både i defensiven och offensiven. Tillsammans med de ambitioner och mål som Lennart Sjögren berättat för mig så känns Örebro perfekt.

Läs en längre intervju med Paulinho i lördagens NA, papperstidningen.– Vi vill spetsa konkurrensen på anfallssidan, säger sportchef Lennart Sjögren.

Brassen har mångårig erfarenhet från svensk fotboll efter sina år i Örgryte och Hammarby. Men närmast kommer han från proffsspel i Busan I Park, ett lag i Sydkoreas högsta liga.

– Där har han på senare tid fått väldigt lite speltid, därför hade både han och hans klubb intresse av att han kunde återvända till Sverige, säger Lennart Sjögren.

Paulinho är central anfallare med två år kvar på kontraktet i Sydkorea. Till ÖSK går han nu på lån hela den här säsongen. Affären har gjorts upp med kort varsel.

– För tre veckor sedan tog vi första kontakten. Sedan dess har vi fört samtal via mejl och telefon. Han har fått ett bra intryck av ÖSK och är glad över chansen att få mer speltid, säger Lennart Sjögren.

Paulinho slog igenom i svensk fotboll i Örgryte tillsammans med landsmannen Afonso. Inför säsongen 2006 värvades han till Hammarby där han under två och en halv säsong var lagets bäste målskytt.

– Det är klart att övergången underlättas för både honom och oss att han känner till svensk fotboll så bra, säger Lennart Sjögren.

Är det en dyr affär för ÖSK?

– Den ryms inom ramen för vår budget.

Paulinho är en typisk nummer nio på planen, alltså en central forward. Det är den position som i dag är vikt för danske Kim Olsen i ÖSK-anfallet.

– Vi har letat efter just en sådan forward. Det här vill vi få till för att spetsa konkurrensen. Men Paulinho är inte garanterad någon speltid, han får komma hit och konkurrera på samma villkor som alla andra i truppen, säger Lennart Sjögren.

Brassen väntas anlända till Örebro i mitten av nästa vecka.

För några dagar sedan anlände också nigerianen Danny Uchechi till Örebro för provspel.

– Han har vi länge velat ha hit för provspel men det strulade med visumfrågan. Han kommer att träna en vecka med oss, sedan får vi se om vi går vidare med honom. Men Danny är inte avskriven i och med affären med Paulinho, säger Lennart Sjögren.

Paulinho Guará

Ålder: 30 år.

Längd/vikt: 183 cm/78 kg.

Moderklubb: Clube Atletico Mineiro.

Allsvenska matcher: 131.

Allsvenska mål: 52.

Allsvenska klubbar: Örgryte 2003-2005, Hammarby 2006-sommaren 2008.

Aktuell: Återvänder till svensk fotboll. Lånas av ÖSK säsongen 2010.