Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är ÖSK-truppen till Atlantic cup

24 spelare är uttagna. Här är ÖSK:s trupp till Atlantic cup i Portugal.

Annons

I morgon fredag åker ÖSK till Portugal för att delta i försäsongsturneringen Atlantic cup. Det är tredje året i rad klubben är på plats vid Algarvekusten.

– Det innebär tre matcher mot bra motstånd. Vi vet också att det är bra kvalité på boendet och allt runt omkring. Det är tryggt att vara där, säger Axel Kjäll, assisterande tränare.

– Det ligger bra i tiden. Vi hinner komma hem och förbereda oss väl innan svenska cupen börjar två veckor senare.

Hela A-truppen åker med, förutom 18-årige anfallaren Jonathan Lundberg.

– Han har haft lite småskador. I och med att han fortfarande går i skolan är det bättre att han stannar hemma och kan koncentrera sig på den, förklarar Axel Kjäll.

Patrik Haginge är också skadad men åker med för att delta i alla aktiviteter vid sidan av planen. Dessutom är truppen kompletterad med fem ungdomsspelare.

– De går ju också i skolan men vi räknar med att de ska delta i allt fullt ut. Det troligaste är att alla spelare kommer att få starta minst en match eftersom det är så tätt mellan dem, säger Axel Kjäll.

Utöver de tre matcherna har en hel del gruppövningar planerats in under dagarna.

– Vi får tid att jobba med truppen socialt i och med att vi är samlade 24 timmar dygnet. Det är ett bra tillfälle att få ihop det i och med att vi har fått in en del nya namn.

ÖSK gick till final förra året. Och även om resultatet inte har överordnad prioritet är matcherna ändå viktiga.

– Vår ambition är göra tre topp-prestationer. Vi kommer förbereda laget för det. Vi ska försöka få ut så mycket som möjligt av varje match. Men i den här fasen av säsongen är vissa spelare mer bered att spela än andra, säger Axel Kjäll.

En som så här långt har tränat vid sidan om är Astrit Ajdarevic. Han har en skada i ena lårets framsida. På torsdagens träning sprang han vid sidan av planen när övriga hade bollövningar.

– Men förhoppning är att han kan delta i någon match. Kanske mot slutet av lägret. Det återstår bara att se hur hans rehab går.

Totalt 24 spelare finns med i den trupp som kommer att vara i Portugal från avresan i morgon fredag till måndag 8 februari. Åtta ledare ska också närvara.

Här är spelarna som tillhör A-truppen:

Målvakter: Oscar Jansson, Jacob Rinne.

Backar: Daniel Björnquist, Patrik Haginge (skadad), Brendan Hines-Ike, Erik Moberg, Carl Ekstrand-Hamrén, Michael Almebäck, Logi Valgardsson, Sebastian Ring.

Mittfältare: Martin Broberg, Daniel Nordmark, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson, Maic Sema.

Anfallare: Astrit Ajdarevic, Kalle Holmberg, Alhassan Kamara.

Från U-truppen: Mikael Loön, Felix Möller, Kevin Johansson, Viktor Walldén och Michel Yanez Hernandez.

ÖSK möter Kalmar på söndag och danska AGF Århus på onsdag. Den tredje placeringsmatchen spelas antingen nästkommande lördag eller söndag.

Noterbart i övrigt från torsdagsträningen: Mittbacken Erik Moberg är åter med i alla bollövningar. En kraftig stukning av ena foten har hållit honom borta efter nyår.

Nyförvärvet Maic Sema tvingades däremot avbryta med smärta i höger lår. Han lindades snabbt och leddes sedan av planen i sällskap av kiropraktor Sam Masih.

NA kommer att vara plats hela veckan och bevaka turneringen med reporter och NA-tv med start söndagens premiärmatch mot Kalmar.

Nyförvärvet Maic Sema tvingades avbryta torsdagens träningspass på Behrn arena.
Annons