Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är polisens nya efterlysning i Lena Wesström-fallet: "Kan ha viktiga upplysningar"

 
Hjärstamordet
Visa alla artiklar

Polisen går nu ut med en efterlysning efter flera vittnen som kan tänkas ha information i fallet kring mördade Lena Wesström.

Det var under natten den 14-15 maj som Lena Wesström försvann. Några dagar senare hittades hon mördad i närheten av sin bostad.

På fredagsmorgonen gick Örebropolisen ut med en efterlysning efter vittnen i fallet. Polisen söker efter flera personer som skulle kunna ha viktiga upplysningar i ärendet.

Polisen skriver så här på sin Facebooksida:

"Polisen söker efter två kvinnor i 18-årsåldern som natten mellan den 14-15 maj 2018 kom gående på Apelvägen i Örebro, någon gång runt 23:45 – 00:15. De ledde varsin cykel och gick in på Videvägen. Polisen är angelägen om att få prata med kvinnorna. Är du någon av kvinnorna eller tror du att du vet vilka de är? Kontakta polisinspektör Lisa Rehn kontorstid på telefon 0705-19 38 29.

Den 20 maj 2018 pågick en marknad/trädsgårdsdag i Karlslund. Marknaden besöktes av ett par som började småprata med en kvinna. Hon berättade att hon sökte efter någon som hette Peter. Kvinnan berättade också att hon bor nära platsen där Lena Wesström hittades död och att hon hade vaknat vid midnatt natten mellan 14-15 maj då Lena försvann, och iakttog då en person som pratade utanför bostaden. Kvinnan beskrivs vara i 70-årsåldern eller vart fall övre medelåldern. Hon är ca 158-160 cm lång och har grått, kortklippt hår",

Dessa personer, eller den som har upplysningar om vilka personerna är, ombeds kontakta polisinspektör Lisa Rehn kontorstid på telefon 0705-19 38 29.