Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är spelarna som får lämna Dif

Den ene blev utkonkurrerad av Patrik Anttonen. Den andre har dragits med skador hela året. Nu tvingas båda spelarna lämna Degerfors IF.

Det handlar om Robert Medvegy, 24, och Andreas Haglund, 23, som nu fått det tuffa beskedet av Degerfors IF:s tränare och sportchef  Patrik Werner att de inte längre är önskvärda i truppen.

Medvegy värvades till Dif från Skiljebo inför fjolårets säsong, och fick då starta 19 superettanmatcher som mittback. Men i år har han fått stå tillbaka för Patrik Anttonen, Andreas Holmberg och Pontus Jakobsson, och ofta inte ens tagit plats i matchtruppen.

– Medvegy har gjort det jättebra, men konkurrensen har varit tuff. När vi flyttade in Anttonen som mittback blev vi en mittback för mycket i truppen med honom, Holmberg, Jakobsson och Alexander Hjärpe, säger Werner.

Förre jättetalangen Haglund, med elva allsvenska matcher för IFK Norrköping på meritlistan, panikvärvades av ett skadedrabbat Dif precis innan transferfönstret stängde i våras, men har gått skadad under långa perioder och bara noterats för två inhopp.

– Han har väldigt fina kvaliteter när han är hel, men han har i princip gått skadad hela tiden, säger Werner.

Dif har just nu 13 spelare under kontrakt inför nästa säsong i målvakten August Strömberg, backarna Marcus de Bruin, Andreas Holmberg, Pontus Jakobsson, Patrik Anttonen och Daniel Sundgren, mittfältarna Marcus Astvald, Ferhad Ayaz, Jesper Karlsson, Niklas Klingberg, Tobias Solberg, samt anfallarna Emil Hedsén och Alexander "Nutt" Andersson.

Målvakterna Jonas Bohlin och Petter Hedström, backarna Alexander Hjärpe, Christoffer Eriksson och Adam Nilsson, samt mittfältarna Johan Bertilsson (lån från Kalmar), Amadaiya Rennie, Erik Nilsson, Daniel Henriksson och Eric Jernberg har däremot utgående kontrakt.

– Vi håller på och tittar igenom samtliga. Vi har sagt tidigare att vi vill behålla så många som möjligt från årets trupp, men det är också en budgetfråga, och budgeten kommer att sättas inom en snar framtid. Kanske kan vi inte ha åtta-nio backar utan måste gå ned på sju, det är sådana frågor vi håller på och plockar med, säger Werner.

Har ni inlett förhandlingar med Kalmar om Bertilsson?– Nej, först måste Johan själv bestämma vad han vill. Det är ingen idé att klubbarna kommer överens om inte spelaren vill. Vi hoppas innerligt att Johan ska vara kvar, men det är mycket upp till honom själv.

I det beslutet finns också nyckeln till hur Difs anfall ska besättas 2014. Under kontrakt finns alltså "Nutt" och Hedsén.

– "Nutt" har gjort det fantastiskt bra. Han startade bara 16 matcher och gjort ändå tio mål, det är ett riktigt bra snitt. Emil gjorde tyvärr inget mål, men han kommer mer och mer. Han är betydligt bättre nu än när han kom från division 4 i vintras, och det finns mycket utvecklingspotential kvar. Om vi ska ha in ytterligare någon forward beror mycket på vilket spelsystem vi ska ha, och det beror mycket på om Bertilsson blir kvar. Annars kanske vi spelar med två forwards och då behöver vi ha in någon, säger Werner.

Werner hoppas inom kort ha fler svar kring nästa års spelartrupp. I fjol drog flera spelare ut på kontraktsförhandlingarna, vilket gjorde att de tvingades lämna klubben. Dif hade erbjudit både Christoffer Brandeborn och Jonas Olsson nya kontrakt, men plockade istället in Johan Bertilsson och Patrik Anttonen när svaren dröjde.

– Än så länge är det tidigt på silly season, men vi vill inte ha spelare som drar ut på sina beslut över december eller januari. Om till exempel Rennie drar ut på det och vi hittar en annan yttermittfältare av rätt kailber kommer vi göra klart med den. Det vet spelarna om, säger Werner.

Dif-tränaren bekräftar också att klubben bjudit in Lidköpings FK:s Axel Lindahl, 18, och Kristoffer Bohrén, 23, till provträning i december. Något NA berättade om i går.

– Jag har inte sett dem själv, men vi har folk som är ute och tittar på lägre divisioner som fått upp ögonen för dem. Det är ett stort steg från division 3 till superettan, men vi har hittat spelare där tidigare, säger Werner som räknar med fler provspelare när Dif drar igång träningen den 2 december.

– Vi hoppas på fler, men vi har inte bjudit in några andra än. Det handlar också om vad som händer med truppen, vi kommer inte bjuda in en massa forwards om det är en ytter och en mittback vi söker.