Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är storhästekipagen som rider SM-final

Flera ryttare från länet är nu klara för SM-finalerna som rids i helgen i Sundbyholm.

Niklas Jonsson, som nyligen tog lagbrons tilllsammans med Strömsholms Ridsportförening , är nu klar för den indivdiuella SM-finalen tillsammans med Caral (som blev skadad och Niklas Jonsson fick avbryta den 2,5 år långa satsning mot OS i Rio )

Den andra kvalomgången bjöd på många utmaningar för ryttarna. Endast fem stycken i den 35 ekipage stora klassen var felfria. Niklas Jonsson och Caral fick ett nedslag och ett tidsfel. Det gör att de nu ligger på en tolfte plats inför den avgörande finalen på söndag där hinderhöjden blir 1,55.

Läs också: Niklas Jonsson efter bronset: "Nöjda, men inte nöjda"

Läs mer: Här finns totalställningen för seniorryttarna i SM.

Juniorryttaren Klara Mattsson från Loviseholm Sporthästklubb har startat två hästar i SM-kvalen, Carerra Q MLW och Night Vision. Med Night Vision inledde hon första omgången med fem fel, tillsammans med Carerra Q MLW slutade hon på tolv fel i den första omgången.

Bommarna fortsatte att ramla i den andra omgången. Tillsammans med Carerra Q MLW slutade hon på 28 fel och det räckte inte till en finalplats. Med Night Vision knep Klara Mattsson den sista finalplatsen och går in i finalen med 13 fel.

Läs också: Cornelia inledde SM med brons– nu väntar ytterligare en final: "Det skulle vara kul med guld"

Childrenekipaget Ebba Nilsson och Treasure från Ryttarkamraterna Kumla ligger på en elfte plats inför finalen som rids på söndag. De inledde SM med en runda med ett tidsfel och i den andra omgången slutade de på fyra fel.

Även Childrenryttaren Lovisa Högholm från Loviseholm Sporthästklubb knep en biljett till finalen tillsammans med hästen Lento 6. Deras 18 fel räckte till en nittonde plats och de tjugo bästa gick till SM-final. I finalen tar ekipagen med sig sina fel från de två första omgångarna.

I finalen för de unga ryttare, alltså ryttare mellan 18 och 21 år, kommer Wilma Sofie Ekestubbe från Loviseholm Sporthästklubb att starta tillsammans med Bilexa. De är nionde bästa ekipage i finalen med sina 12.12 fel.

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på [email protected]